Tel. +381 11 2095 501; 2095-581; 2095-595

 


 

 

Corporate2

   • Javna preduzeća i ustanove
   • Banke i berze
   • Lokalna samouprava
   • Zadužbine i fondacije
   • Korporativno pravo u osiguranju

 

Jednogodišnje master akademske studije počinju 16. marta 2015. godine, prijave na konkurs se primaju do 6. marta 2015. godine, a upis se vrši od 10. do 13. marta 2015. godine. Školarina iznosi 800 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Tekst konkursa (sa uslovima za upis i načinom plaćanja), prijave, kao i informator za master studije, možete preuzeti ovde.

 


 

 

Studenti našeg fakulteta predstavljaće Republiku Srbiju na najvećem svetskom Moot Court takmičenju  "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition"

 

moot courtJessup je najveće svetsko Moot Court takmičenje u kojem učestvuje više od 600 fakulteta i okuplja najbolje studente prava iz celog sveta. Međunarodne runde ovog takmičenja sponzoriše renomirana advokatska kuća White&Case LLP, a održavaju se svakog proleća u Vašingtonu. Jessup ove godine slavi 56 godina postojanja.
Tim Pravnog fakulteta Univerziteta Union će predstavljati Srbiju na međunarodnim rundama ovog takmičenja i takmičiće se protiv timova iz preko 80 država. 
Jessup takmičenje je simulacija usmenih i pismenih podnesaka pred Međunarodnim sudom pravde, glavnim sudskim organom Ujedinjenih nacija. Pored ozbiljnog proučavanja međunarodnog prava preko Jessup problema, tj. compromis-a (“Case concerning the session and annexation of East Agnostica”), tim je sastavio dva pismena podneska na hipotetički slučaj predstavljen u compromis-u i ujedno priprema usmene argumente za predstavljanje svake strane u hipotetičkom slučaju. Tim će u aprilu 2015. godine putovati u Vašington gde će svoje usmene argumente izložiti u direktnom takmičenju protiv svojih kolega iz celog sveta.

  

 

Škola za buduće branitelje/ke ljudskih prava - upis

 

Civil Rights Defenders objavljuje konkurs za upis prve generacije polaznika/ca škole za buduće branitelje/ke ljudskih prava, koja će početi sa radom u februaru 2015. godine. 

Konkurs za upis prve generacije polaznika/ca

Prijavni fomular

 

Takmičenje u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije

 

Na drugom nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije, tim Pravnog fakulteta Univerziteta Union učestvovao je u završnim rundama održanim 11. i 12. decembra u Upravnom sudu, a studentkinja Sanja Mijailović osvojila je nagradu za najboljeg govornika

takm2  takm1

  

 

 Obaveštenje za studente svih godina studija - Studentski simpozijum na Borskom jezeru

 

Studentski simpozijum na Borskom jezeru se tradicionalno i ove godine održava paralelno saInternacionalnom majskom konferencijom o strategijskom menadžmentu (http://mksm.sjm06.com/ ) na Borskom jezeru u periodu od 29. do 31. maja 2015., u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu.

Jedna od najvećih pogodnosti je ta što studenti osnovnih i master studija ne plaćaju kotizaciju za učešće na Simpozijumu, te je ovo idealna prilika koju studenti ne bi trebalo da propuste. Studenti doktorskih studija plaćaju 50% kotizacije.

Više informacija mozete pogledati OVDE

 

KOMISIJA ZA AKREDITACIJU I PROVERU KVALITETA je 2014. godine, na osnovu vrednovanja studijskih programa Pravnog fakulteta Univerziteta Union, AKREDITOVALA NAŠE TROGODIŠNJE OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE PRAVA (180 ESPB), KAO I ČETVOROGODIŠNJE OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE PRAVA (240 ESPB).

 

 

 

Na rang listi najboljih fakulteta u Srbiji koju je formirala organizacija iSerbia naš fakultet je četvrti po kvalitetu studijskog programa. Vise o tome pogledajte ovde.