Tel. +381 11 2095 501; 2095-581; 2095-595

 

 

KOMISIJA ZA AKREDITACIJU I PROVERU KVALITETA je 2014. godine, na osnovu vrednovanja studijskih programa Pravnog fakulteta Univerziteta Union, AKREDITOVALA NAŠE TROGODIŠNJE OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE PRAVA (180 ESPB), KAO I ČETVOROGODIŠNJE OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE PRAVA (240 ESPB).

 

 

 

Na rang listi najboljih fakulteta u Srbiji koju je formirala organizacija iSerbia naš fakultet je četvrti po kvalitetu studijskog programa. Vise o tome pogledajte ovde.

TERMINI PRIJAVE NA KONKURS I UPISA

SEPTEMBARSKI UPISNI ROK

  • prijavljivanje na konkurs vršiće se od 01. do 09. septembra 2014. godine;
  • polaganje testa provere sposobnosti i sklonosti pravu obaviće se 11.septembra 2014. godine sa početkom u 10 časova;
  • redosled kandidata biće objavljen narednog dana od polaganja testa.;
  • upis primljenih studenata vršiće se u periodu od 16. do 30.septembra 2014. godine.

UPIS 2014/2015

 

 

POZIV ZA DIPLOMCE/APSOLVENTE NA LETNJU PRAKSU

(jul-septembar 2014), u advokatskom ortačkom društvu Marić, Mališić & Dostanić, koje sarađuje sa renomiranom francuskom advokatskom firmom Gide Loyrette Nouel Uslovi: 1. Prosečna ocena preko 8.00; 2. Naročito iskazano znanje i sklonost kompanijskom i privrednom pravu; 3. Odlično poznavanje engleskog jezika (prilikom prijema/izbora kandidata u kancelariji će biti obavljen kratak intervju na engleskom jeziku) Kandidatu/kinji koji/a zadovolji navedene kriterijume biće obezbeđena adekvatna novčana nagrada za angažovanje, a postoji i mogućnost da se nakon letnje prakse obavi i pripravnički staž u kancelariji. Prijave sa biografijom poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , do 23. jula 2014. godine.

 

OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE KOJI STUDIRAJU PO STAROM PLANU I PROGRAMU

Za studente koji studiraju po starom nastavnom planu i programu postoji krajnji rok za završetak studija. Naime, na osnovu člana 123. Zakona o visokom obrazovanju studenti koji studiraju po starom programu (Zakonu), imaju mogućnost da završe studije najkasnije do kraja školske 2013/14. To praktično znači do 30. septembra 2014. godine.

Oni koji smatraju da ne mogu diplomirati u ovom roku, trebalo bi da se prebace na režim studija koji se na fakultetu sprovodi u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, čime stiču mogućnost da studije okončaju i nakon isteka pomenutog roka.

Za prelazak na ovaj sistem studija cenovnikom Fakulteta je predviđeno plaćanje naknade od 300 evra.

Studentima koji su napravili dužu pauzu u studiranju ili studiraju duže od 4 godine, Fakultet neće naplaćivati školarinu koja važi za 2013/14, tj. neće plaćati veću školarinu od one koja im stoji u ugovoru o studiranju koji su zaključili sa Fakultetom.

Ukoliko dođe do izmena Zakona po ovom pitanju, studenti će biti obavešteni putem sajta i oglasne table Fakulteta.

 

Beograd, 23.01.2014.godine

Sekretarijat PFUUB

 

 

 

Rasporedi su podložni izmenama, preporučujemo da ih redovno proveravate.

Seminar će se održati počev od 17. oktobra 2014. godine. Traje tri meseca, sa ukupnim fondom od 187 časova. Nastava će se odvijati petkom od 16.00 i subotom od 9.00 sati. Petkom će se održavati pet, a subotom deset časova, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, Novi Beograd, Goce Delčeva 36.


Predavači su: prof. dr Vesna Rakić – Vodinelić, prof. dr Zoran Ivošević, prof. dr Momčilo Grubač, prof. dr dr h.c. Vladimir Vodinelić, Ljubica Milutinović, sudija Vrhovnog kasacionog suda, dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Aleksandar Ivanović, sudija Apelacionog suda u Beogradu, prof. dr Nebojša Šarkić, prof. dr Zlatko Stefanović, prof. dr Ilija Babić, prof. dr Bogoljub Milosavljević, Mirjana Rašić (sudija Ustavnog suda Srbije u penziji), Ljubomir Popović (sudija Ustavnog suda Srbije u penziji), Miloš Milošević, advokat, prof. dr Slađana Jovanović, prof. dr Dijana Marković - Bajalović, mr Bojan Stanivuk i drugi istaknuti stručnjaci iz oblasti prava.


Sledeći Seminar održaće se počev od februara 2015. godine. Cena Seminara je 45.000 dinara (sa PDV-om), uz mogućnost plaćanja u tri jednake mesečne rate, a plaćanje se vrši na račune Fakulteta: 160 – 322641 -19 i 105-4939-53
Za polaznike kursa za pripremu pravosudnog ispita koji su okončali osnovne četvorogodišnje studije na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu, utvrđuje se naknada za pohađanje kursa u iznosu od 40.000 RSD.
Za polaznike kursa za pripremu pravosudnog ispita koji su upisali ili okončali master ili specijalističke akademske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu, utvrđuje se naknada za pohađanje kursa u iznosu od 10.000 RSD.

 

Prijavni list

Raspored predavanja

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner