PočetnaBiblioteka

Biblioteka

Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekaOd samog početka rada, biblioteka je koncipirana tako da svojim korisnicima pruža nivo usluga najvišeg kvaliteta.

Elektronski katalog je formiran u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, tako da smo uključeni u veliku porodicu biblioteka koje rade u programskom paketu COBISS po svim međunarodnim standardima.

Automatizovana pozajmica pruža niz pogodnosti našim korisnicima. Jedna od najvažnijih jeste to što ih program obaveštava da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je data na čitanje.

Bibliotečki fond se kontinuirano uvećava putem kupovine, poklona i razmene sa bibliotekama iz zemlje i inostranstva. Fond je naročito bogat nemačkom pravnom literaturom zahvaljujući saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ).

Bibliotekarka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekarka

„Osoba koja (živi i) radi u biblioteci. Kada govori – šapuće, kada hoda – ide na prstima. Između knjige i filma, uvek bira knjigu. .... Prema učenicima je nežna i blaga, osim kad ne vrate knjigu na vreme. Ukoliko je učenik knjigu ižvrljao, izgužvao, pocepao, zaturio ili izgubio bibliotekar(ka) ga proganja na javi, ali još više u snu (pojavljuje se kao noćna mora)."

Bibliotekarka prepisala iz knjige „Škola" koju je napisala Jasminka Petrović, a u Beogradu izdao Kreativni centar 2004.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

OD 15. DECEMBRA 2011. U REDOVNIM ISPITNIM ROKOVIMA PREDNOST KORIŠĆENJA ČITAONICE IMAJU STUDENTI PFUUB, UZ OBAVEZU DA BIBLIOTEKARKI DAJU NA UVID INDEKS. (Samo članska karta biblioteke nije dovoljna)

PODSEĆAMO DA JE ZA IZNOŠENJE KNJIGA VAN BIBLIOTEKE POTREBNO BIBLIOTEKARKI DATI NA UVID INDEKS I ČLANSKU KARTU BIBLIOTEKE

Prof. dr Violeta Beširević, predsednica Bibliotečkog odbora

Radno vreme biblioteke

Tokom letnjeg raspusta biblioteka neće prekidati rad, ali je radno vreme skraćeno zbog korišćenja godišnjih odmora:

15. jul – 15. avgust

Ponedeljak – petak   9.00 – 16-00

Posle 16.00 časova studentima je, umesto čitaonice, na raspolaganju učionica br. 4

Za studente i zaposlene na Fakultetu

ponedeljak-petak 9:00–20:00

subota 11:00 – 17:00

Za ostale korisnike biblioteke

ponedeljak–petak 9:00-16:00

Kontakt

Ljiljana Prljinčević, upravnica

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Olivera Golubović

Telefon: (011) 2095 520

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ELEKTRONSKI KATALOG

E-KATALOG fonda možete da pretražite on-line preko programa COBISS.

E-ČASOPISI

E-SUDSKA PRAKSA

Pravilnik

Pravilnik o radu biblioteke

Bilteni

Monografije sa predmetnim registrom (14-2)

Prilozi u zbornicima i serijskim publikacijama sa predmetnim registrom (14-2)

Prilozi u časopisima (13-3)

COBISS obuka

Obuka za pretraživanje bibliotečkog fonda (program COBISS) održava se svakog četvrtka, sa početkom u 13.00 časova u prostorijama biblioteke.

Rasporedi su podložni izmenama, preporučujemo da ih redovno proveravate.

Seminar će se održati počev od 17. oktobra 2014. godine. Traje tri meseca, sa ukupnim fondom od 187 časova. Nastava će se odvijati petkom od 16.00 i subotom od 9.00 sati. Petkom će se održavati pet, a subotom deset časova, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, Novi Beograd, Goce Delčeva 36.


Predavači su: prof. dr Vesna Rakić – Vodinelić, prof. dr Zoran Ivošević, prof. dr Momčilo Grubač, prof. dr dr h.c. Vladimir Vodinelić, Ljubica Milutinović, sudija Vrhovnog kasacionog suda, dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Aleksandar Ivanović, sudija Apelacionog suda u Beogradu, prof. dr Nebojša Šarkić, prof. dr Zlatko Stefanović, prof. dr Ilija Babić, prof. dr Bogoljub Milosavljević, Mirjana Rašić (sudija Ustavnog suda Srbije u penziji), Ljubomir Popović (sudija Ustavnog suda Srbije u penziji), Miloš Milošević, advokat, prof. dr Slađana Jovanović, prof. dr Dijana Marković - Bajalović, mr Bojan Stanivuk i drugi istaknuti stručnjaci iz oblasti prava.


Sledeći Seminar održaće se počev od februara 2015. godine. Cena Seminara je 45.000 dinara (sa PDV-om), uz mogućnost plaćanja u tri jednake mesečne rate, a plaćanje se vrši na račune Fakulteta: 160 – 322641 -19 i 105-4939-53
Za polaznike kursa za pripremu pravosudnog ispita koji su okončali osnovne četvorogodišnje studije na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu, utvrđuje se naknada za pohađanje kursa u iznosu od 40.000 RSD.
Za polaznike kursa za pripremu pravosudnog ispita koji su upisali ili okončali master ili specijalističke akademske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu, utvrđuje se naknada za pohađanje kursa u iznosu od 10.000 RSD.

 

Prijavni list

Raspored predavanja

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner