Biblioteka

Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekaOd samog početka rada, biblioteka je koncipirana tako da svojim korisnicima pruža nivo usluga najvišeg kvaliteta.

Elektronski katalog je formiran u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, tako da smo uključeni u veliku porodicu biblioteka koje rade u programskom paketu COBISS po svim međunarodnim standardima.

Automatizovana pozajmica pruža niz pogodnosti našim korisnicima. Jedna od najvažnijih jeste to što ih program obaveštava da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je data na čitanje.

Bibliotečki fond se kontinuirano uvećava putem kupovine, poklona i razmene sa bibliotekama iz zemlje i inostranstva. Fond je naročito bogat nemačkom pravnom literaturom zahvaljujući saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ).

Bibliotekarka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekarka

„Osoba koja (živi i) radi u biblioteci. Kada govori – šapuće, kada hoda – ide na prstima. Između knjige i filma, uvek bira knjigu. .... Prema učenicima je nežna i blaga, osim kad ne vrate knjigu na vreme. Ukoliko je učenik knjigu ižvrljao, izgužvao, pocepao, zaturio ili izgubio bibliotekar(ka) ga proganja na javi, ali još više u snu (pojavljuje se kao noćna mora)."

Bibliotekarka prepisala iz knjige „Škola" koju je napisala Jasminka Petrović, a u Beogradu izdao Kreativni centar 2004.

 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE

OD 15. DECEMBRA 2011. U REDOVNIM ISPITNIM ROKOVIMA PREDNOST KORIŠĆENJA ČITAONICE IMAJU STUDENTI PFUUB, UZ OBAVEZU DA BIBLIOTEKARKI DAJU NA UVID INDEKS. (Samo članska karta biblioteke nije dovoljna)

PODSEĆAMO DA JE ZA IZNOŠENJE KNJIGA VAN BIBLIOTEKE POTREBNO BIBLIOTEKARKI DATI NA UVID INDEKS I ČLANSKU KARTU BIBLIOTEKE

Prof. dr Violeta Beširević, predsednica Bibliotečkog odbora

Radno vreme biblioteke

Tokom letnjeg raspusta biblioteka neće prekidati rad, ali je radno vreme skraćeno zbog korišćenja godišnjih odmora:

15. jul – 15. avgust

Ponedeljak – petak   9.00 – 16-00

Posle 16.00 časova studentima je, umesto čitaonice, na raspolaganju učionica br. 4

Za studente i zaposlene na Fakultetu

ponedeljak-petak 9:00–20:00

subota 11:00 – 17:00

Za ostale korisnike biblioteke

ponedeljak–petak 9:00-16:00

Kontakt

Ljiljana Prljinčević, upravnica

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Olivera Golubović

Telefon: (011) 2095 520

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ELEKTRONSKI KATALOG

E-KATALOG fonda možete da pretražite on-line preko programa COBISS.

UPUTSTVA ZA E-KATALOG

E-ČASOPISI

E-SUDSKA PRAKSA

Pravilnik

Pravilnik o radu biblioteke

Bilteni

COBISS obuka

Obuka za pretraživanje bibliotečkog fonda (program COBISS) održava se svakog četvrtka, sa početkom u 13.00 časova u prostorijama biblioteke.

Poseta studenata Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli

 

 zabela1

 

zabela2

 


 

Pravni fakultet Univerziteta Union je domacin evropske runde takmicenja iz Svemirskog prava koje se odrzava od 01.do 05. juna 2015. godine

ECSL European Centre for Space Law

Pravni fakultet Univerziteta UNION ove godine ce od 01. do 05. juna biti domacin jednog od najuglednijih me?unarodnih moot court takmicenja. Rec je o takmicenju studenata u simulaciji suđenja iz oblasti svemirskog prava.Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition je jedno od najprestiznijih svetskih moot court takmicenja koje se vec 22 godine odrzava na cetiri kontinenta sveta (Evropa, Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vise informacija o samom takmicenju mozete dobiti na Link

Ekipa studenata naseg fakulteta je po prvi put ucestvovala na ovom renomiranom takmicenju 2014. godine i, uprkos cinjenici da su se takmicili sa daleko iskusnijim kolegama iz Evrope, nasi studenti su se iz Vroclava (Poljska) vratili sa sjajnim rezultatima.

Zbog njihovog velikog interesovanja za ovu oblast prava i velike posvecenosti takmicenju, Evropski centar za svemirsko pravo odlucio je da domacin ovogodisnje evropske runde takmicenja po prvi put bude Srbija i to Pravni fakultet Univerziteta UNION iz Beograda.

Ocekuje se dolazak 18 timova iz cele Evrope kao i me?unarodnih sudija, strucnjaka iz oblasti svemirskog prava koji ce tih pet dana biti gosti naseg grada i ovog fakulteta. Finalne i polufinalne runde ce se odrzati u svecanoj sali Skupstine Republike Srbije. Pobednici evropske runde bice ucesnici svetskog finala koje se u oktobru odrzava u Jerusalimu, Izrael.

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner

Pretraga sajta

Aktuelno