Biblioteka

Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekaOd samog početka rada, biblioteka je koncipirana tako da svojim korisnicima pruža nivo usluga najvišeg kvaliteta.

Elektronski katalog je formiran u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, tako da smo uključeni u veliku porodicu biblioteka koje rade u programskom paketu COBISS po svim međunarodnim standardima.

Automatizovana pozajmica pruža niz pogodnosti našim korisnicima. Jedna od najvažnijih jeste to što ih program obaveštava da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je data na čitanje.

Bibliotečki fond se kontinuirano uvećava putem kupovine, poklona i razmene sa bibliotekama iz zemlje i inostranstva. Fond je naročito bogat nemačkom pravnom literaturom zahvaljujući saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ).

Bibliotekarka Pravnog fakulteta Univerziteta Union

bibliotekarka

„Osoba koja (živi i) radi u biblioteci. Kada govori – šapuće, kada hoda – ide na prstima. Između knjige i filma, uvek bira knjigu. .... Prema učenicima je nežna i blaga, osim kad ne vrate knjigu na vreme. Ukoliko je učenik knjigu ižvrljao, izgužvao, pocepao, zaturio ili izgubio bibliotekar(ka) ga proganja na javi, ali još više u snu (pojavljuje se kao noćna mora)."

Bibliotekarka prepisala iz knjige „Škola" koju je napisala Jasminka Petrović, a u Beogradu izdao Kreativni centar 2004.

 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE

OD 15. DECEMBRA 2011. U REDOVNIM ISPITNIM ROKOVIMA PREDNOST KORIŠĆENJA ČITAONICE IMAJU STUDENTI PFUUB, UZ OBAVEZU DA BIBLIOTEKARKI DAJU NA UVID INDEKS. (Samo članska karta biblioteke nije dovoljna)

PODSEĆAMO DA JE ZA IZNOŠENJE KNJIGA VAN BIBLIOTEKE POTREBNO BIBLIOTEKARKI DATI NA UVID INDEKS I ČLANSKU KARTU BIBLIOTEKE

Prof. dr Violeta Beširević, predsednica Bibliotečkog odbora

Radno vreme biblioteke

Za studente i zaposlene na Fakultetu

ponedeljak-petak 9:00–20:00

subota 11:00 – 17:00

Za ostale korisnike biblioteke

ponedeljak–petak 9:00-16:00

Kontakt

Ljiljana Prljinčević, upravnica

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Olivera Golubović

Telefon: (011) 2095 521

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ELEKTRONSKI KATALOG

E-KATALOG fonda možete da pretražite on-line preko programa COBISS.

UPUTSTVA ZA E-KATALOG

E-ČASOPISI

E-SUDSKA PRAKSA

Pravilnik

Pravilnik o radu biblioteke

Bilteni

 

COBISS obuka

Obuka za pretraživanje bibliotečkog fonda (program COBISS) održava se svakog četvrtka, sa početkom u 13.00 časova u prostorijama biblioteke.

 

Nedeljni VREME obajvio je tekst Prof dr Slađane Jovanović na temu Primena alternativnih krivičnih sankcija i mera restorativne pravde u Srbiji

Tekst možete pročitati na http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1323166

 


 

 

pr klinika med pravo

 


Naš student Milan Mijović dobitnik stipendije za lidera u Svemirskom pravu

MMijovic Photo-150x150Milan Mijović, student doktorskih studija Pravnog fakulteta Union, dobitnik je ovogodišnje prestižne ESL (Emerging Space Leader) stipendije, koju svake godine dodeljuje IAF (International Astronautical Federation). Milan će  na Međunarodnom kongresu astronauta (International Astronautical Congress), koji će se ove godine održati u Jerusalimu, Izrael u periodu od 7. do 18. oktobra izložiti i svoj rad sa temom regulisanja imovinsko-pravnih odnosa u svemiru, i izneti svoje teorije vezane za svemirsko pravo pred međunarodnom zajednicom.
Od početka 2013. godine, Milan je predstavnik za Srbiju međunarodne organizacije SGAC (Space Generation Advisory Council), koja se bavi zastupanjem studenata i mladih eksperata iz oblasti svemirskih nauka, prava i biznisa u saradnji sa Ujedinjenim Nacijama, svemirskim agencijama, industrijama i akademijama.  Tokom 2015. godine, Milan je, kao stručni savetnik srpskog tima, učestvovao u pripremi tima Pravnog fakulteta Union za ovogodišnje takmičenje - Manfred Lachs Space Moot Competition, koje je održano u junu na Pravnom fakultetu Union.


 

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner

Member of ENMCR logo

Pretraga sajta

User Login