ODLUKA O ORGANIZACIJI NASTAVE NA DRUGOM STEPENU AKADEMSKIH STUDIJA

1. Izuzetno od uobičajenog organizovanja nastave, ako za to ima zainteresovanih studenata, nastava na studijama II stepena (master i specijalističke studije) može se organizovati i tako da prvi semestar počne u vreme letnjeg semestra, odnosno do polovine februara, a da drugi semestar počne od 1. oktobra.

2. Odluku o ovakvoj organizaciji donosi Dekan za određenu školsku godinu.

 

Pomeren ispit - doktorske studije 08.10.2014

Obaveštavaju se studenti doktorskih studija da se ispit iz predmeta Teorija privatnog prava kod prof. dr dr h.c. Vladimira Vodinelića neće održati 7. oktobra već se odlaže za termin u utorak 14. oktobra u 17h.

 

Upis na postdiplomske studije 2014/15

UNIVERZITET UNION U BEOGRADU
PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA UNION


Raspisuje konkurs u školskoj 2014/15. za upis na:

 

  • DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE (trogodišnje 180 ESPB)

Uslovi za upis:
Pravo upisa ima svako lice koje je prethodno ostavarilo obim studija od najmanje 300 ESP bodova na osnovnim akademskim i master akademskim studijama iz oblasti prava, odnosno lica čija su prava, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, izjednačena sa nazivom master pravnik
Neophodno je elementarno poznavanje engleskog jezika

Postupak sprovođenja konkursa:
prijave na konkurs – do 10. oktobra 2014. godine
intervju – 13. oktobra 2014. godine
objavljivanje rang liste – 15. oktobra 2014. godine
upis – od 20. oktobra do 31. oktobra 2014. godine

Način i rokovi za podnošenje žalbe:
Kandidat ima pravo na žalbu u roku od 24 časa od objavljivanja rang liste.
Školarina:
Za svih 6 semestara školarina iznosi 6000 EVRA u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Školarina se plaća u godišnjem iznosu od 2000 EVRA u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Postoji mogućnost plaćanja u ratama, a za uplatu celokupne školarine prilikom upisa, popust je 10%.

 

  • MASTER AKADEMSKE STUDIJE  - OPŠTI SMER sa modulima Evropsko pravo i Međunarodno privredno pravo (jednogodišnje – 60 ESPB)

 

  • MASTER AKADEMSKE STUDIJE IZ OBLASTI PRAVA DETETA (jednogodišnje – 60 ESPB)

Uslovi za upis:
stečeno zvanje diplomirani pravnik.
znanje engleskog jezika.
redosled kandidata utvrđuje se na osnovu uspeha sa prethodnih studija.

Postupak sprovođenja konkursa:
prijave na konkurs – do 10. oktobra 2014. godine
objavljivanje rang liste – 15. oktobra 2014. godine
upis – od 20. oktobra do 31. oktobra 2014. Godine

Način i rokovi za podnošenje žalbe:
Kandidat ima pravo na žalbu u roku od 24 časa od objavljivanja rang liste.
Školarina:
 iznosi godišnje 2000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Postoji mogućnost plaćanja u ratama, a za uplatu celokupne školarine iznos se umanjuje za 10%.

Obrazac prijave se može preuzeti u prostorijama Fakulteta ili na web-sajtu www.pravnifakultet.rs
Uz prijavu se dostavlja overena kopija diplome ili uverenje o diplomiranju.

Pravni fakultet Univerziteta UNION u Beogradu
Goce Delčeva 36, 11070 Novi Beograd, tel: 011 2095 566, fax: 011 3196 379

Prijava master

Prijava master - prava deteta

Prijava na konkurs za upis na doktorske studije

 

Ovaveštenje - Teorija privatnog prava 19.09.2014.

 

 

Obaveštavaju se studenti doktorskih studija da se ispit

iz predmeta Teorija privatnog prava kod prof. dr dr h.c.

Vladimira Vodinelića neće održati 24. septembra već se

odlaže za termin u utorak 7. oktobra u 17h.

 

Overa zimskog semestra 2013

Obaveštavaju se studenti master, specijalističkih i doktorskih studija da će se overa i upis letnjeg semestra vršiti od 10. do 14. februara u periodu od 12h do 18h. Uslov za overu:

• potpisi nastavnika u indeks kojim se potvrđuje da je student pohađao nastavu (osim za one studente koji su oslobođeni od pohađanja nastave)

• uplata u iznosu od minimum 60% godišnje školarine

Prilikom overe/upisa semestra studenti će dobiti evaluacione ankete za nastavnike kod kojih su pohađali nastavu u zimskom semestru.

 

Odbrana magistarskog rada kandidata Denisa Perinčića

OBAVEŠTENJE

Obaveštavaju se svi zainteresovani da će se javna odbrana magistarskog rada kandidata Denisa Perinčića pod nazivom «Sistem pravne zaštite potrošača» pred Komisijom u sastavu: prof. dr Dušan Kitić, prof. dr Katarina Damnjanović i prof. dr Katarina Ivančević održati u sredu 23. oktobra sa početkom u 15.30h u prostorijama Fakulteta.
Magistarski rad i izveštaj Komisije dostupni su na uvid javnosti u biblioteci Fakulteta.

 

Odlaganje ispita iz Prava lokalne samouprave i Teorije ustavnog prava i evropskog konstitucionalizma

OBAVEŠTENJE

Obaveštavaju se studenti master i doktorskih studija da će se ispit iz Prava lokalne samouprave i Teorije ustavnog prava i evropskog konstitucionalizma, umesto u sredu 2. oktobra od 15h, održati u sredu 9. oktobra u 17h.

 

Metodologija pravnih i društvenih nauka - promena termina ispita

Obaveštavaju se studenti master i specijalističkih studija da će se ispit iz Metodologije pravnih i društvenih nauka, umesto u petak 4. oktobra, održati u sredu 9. oktobra u 17h.

 

Winter School on Federalism and Governance 2014

The Institute for Studies on Federalism and Regionalism at the European Academy of Bolzano/Bozen (EURAC), the Faculty of Law and the School of Political Science and Sociology at the University of Innsbruck announce their fifth annual

 

WINTER SCHOOL ON FEDERALISM AND GOVERNANCE 2014

 

The Winter School is a cross-border postgraduate programme located in the heart of the Alps under the auspices of the Secretary General of the Council of Europe. The 2014 edition will focus on “FEDERALISM AND MULTILEVEL CONSTITUTIONALISM”.

Dates and venues: 3-14 February 2014

The first week (3-8 February) takes place at the Faculty of Law and School of Political Science and Sociology, Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Austria;

the second week (10-15 February) takes place at the Institute for Studies on Federalism and Regionalism, European Academy Bolzano/Bozen (EURAC), Italy.

Deadline for applications (accepted online only): 25 October 2013

The Winter School on Federalism and Governance is designed for participants from all nationalities who wish to deepen their knowledge on federalism and multilevel constitutionalism via an interdisciplinary and comparative approach. We welcome applications from post-docs, postgraduate and undergraduate students, researchers, civil servants, employees of national/international organizations or NGOs, as well as interested citizens.

The Winter School on Federalism and Governance 2014 explores how federalism contributes to the understanding of multilevel, integrated decision-making. It is a unique opportunity to be trained on theoretical and practical aspects of federalism and multilevel constitutionalism.

The Winter School offers a broad range of lessons on federalism and governance providing in-depth analyses and practical knowledge. Lectures focus mainly on Europe but include also Asia, Africa and the Americas. During the 10-day-full time programmeseveral case-studies will be presented by experts and key actors who manage these issues on a daily basis.

Please see the attached flyer for the list of lecturers and major details on the Winter School. To apply and for further information, please visit: www.eurac.edu/winterschool

 

Flyer Winter School on Federalism and Governance 2014

 

Teorija privatnog prava - promena termina ispita 16.09.2013.

Obaveštavaju se studenti doktorskih studija da će se ispit iz Teorije privatnog prava u septembarskom roku kod prof. dr dr h.c. Vladimira Vodinelića umesto u četvrtak 12. septembra, održati u ponedeljak 16. septembra u 16h.

 

Strana 1 od 2

Poseta studenata Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli

 

 zabela1

 

zabela2

 


 

Pravni fakultet Univerziteta Union je domacin evropske runde takmicenja iz Svemirskog prava koje se odrzava od 01.do 05. juna 2015. godine

ECSL European Centre for Space Law

Pravni fakultet Univerziteta UNION ove godine ce od 01. do 05. juna biti domacin jednog od najuglednijih me?unarodnih moot court takmicenja. Rec je o takmicenju studenata u simulaciji suđenja iz oblasti svemirskog prava.Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition je jedno od najprestiznijih svetskih moot court takmicenja koje se vec 22 godine odrzava na cetiri kontinenta sveta (Evropa, Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vise informacija o samom takmicenju mozete dobiti na Link

Ekipa studenata naseg fakulteta je po prvi put ucestvovala na ovom renomiranom takmicenju 2014. godine i, uprkos cinjenici da su se takmicili sa daleko iskusnijim kolegama iz Evrope, nasi studenti su se iz Vroclava (Poljska) vratili sa sjajnim rezultatima.

Zbog njihovog velikog interesovanja za ovu oblast prava i velike posvecenosti takmicenju, Evropski centar za svemirsko pravo odlucio je da domacin ovogodisnje evropske runde takmicenja po prvi put bude Srbija i to Pravni fakultet Univerziteta UNION iz Beograda.

Ocekuje se dolazak 18 timova iz cele Evrope kao i me?unarodnih sudija, strucnjaka iz oblasti svemirskog prava koji ce tih pet dana biti gosti naseg grada i ovog fakulteta. Finalne i polufinalne runde ce se odrzati u svecanoj sali Skupstine Republike Srbije. Pobednici evropske runde bice ucesnici svetskog finala koje se u oktobru odrzava u Jerusalimu, Izrael.

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner