Biblioteka - opomene 14.11.2015.

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene utorak, 24 novembar 2015 13:40

 

Prijava ispita za decembar 2015

Prijavljivanje ispita za studente koji plaćaju prijavu ispita (2002., 2003., 2004. koji polažu drugi put, upisani u statusu apsolventa kao i oni koji prijavljuju posledni ispit) i pomeranje ispita u slučaju preklapanja ispita obaviće se u utorak 24.11. i u sredu 25.11. u studetskoj službi od 11 do 15 časova.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 novembar 2015 15:38

 

Decembar 2015 - raspored po broju indeksa

 

Raspored po broju indeksa

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 novembar 2015 15:31

 

Radno pravo - rezultati kolokvijuma 21.11.2015.

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 novembar 2015 14:44

 

Radno pravo - rezultati kolokvijuma 21.11.2015. (2)

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 novembar 2015 14:44

 

Rimsko pravo - rezultati III kolokvijuma 23.11.2015.

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 novembar 2015 11:42

 

Bankarsko pravo - rezultati I kolokvijuma 20.11.2015.

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene petak, 20 novembar 2015 16:25

 

Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita 20.11.2015.

Poštovane koleginice i kolege,

obaveštavamo vas da će se dalja predavanja održavati po utvrđenom rasporedu koji je istaknut na internet stranici Fakulteta, sa manjim izmenama, pa vas molimo da redovno pratite nasu internet stranicu.

Dakle, u petak, 20. novembra - pet časova, kao i u subotu 21. novembra - deset časova predavanja održaće sudija dr Miodrag Majić (Kpp).

Podsećamo vas da će propuštena predavanja kod prof. dr Momčila Grubača, biti nadoknađena, a o terminu i eventualnoj zameni predavača ćete biti blagovremeno obavešteni.

Hvala vam na razumevanju i strpljenju.

Datum poslednje izmene petak, 20 novembar 2015 12:31

 

Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita

Poštovane koleginice i kolege, obaveštavamo vas da će se dalja predavanja održavati po utvrđenom rasporedu koji je istaknut na internet stranici Fakulteta, sa manjim izmenama, pa vas molimo da redovno pratite nasu internet stranicu. Dakle, u petak, 20. novembra - pet časova, kao i u subotu 21. novembra - deset časova predavanja održaće sudija dr Miodrag Majić (Kpp). Podsećamo vas da će propuštena predavanja kod prof. dr Momčila Grubača, biti nadoknađena, a o terminu i eventualnoj zameni predavača ćete biti blagovremeno obavešteni. Hvala vam na razum

Rasporedi su podložni izmenama, preporučujemo da ih redovno proveravate.

 

PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA UNION

O R G A N I Z U J E

 SEMINAR ZA PRIPREMU PRAVOSUDNOG ISPITA

 

Seminаr će se održаti počev od petkа, 9. oktobrа 2015. godine. Trаje tri mesecа, sа ukupnim fondom od 180 čаsovа. Nаstаvа će se odvijаti petkom od 16.00 i subotom od 9.00 čаsovа. Petkom će se održаvаti pet, а subotom deset čаsovа predаvаnjа u trаjаnju od po 45 minutа, u prostorijаmа Prаvnog fаkultetа Univerzitetа Union u Beogrаdu, Novi Beogrаd, Goce Delčevа 36.

 

Naknada za pohađanje kursa za polaganje pravosudnog ispita:

 

  1. 400 evra, osim za polaznike za koje je propisana druga cena.

  2. 300 evra za studente koji su diplomirali na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu i studente koji nisu diplomirali na ovom fakultetu, ali su upisali doktorske studije na njemu.

  3. 100 evra za studente koji su diplomirali na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu i upisali master ili specijalističke studije, ali nisu izmirili u celosti školarinu za master ili specijalističke studije do dana početka predavanja na Kursu, kao i za studente koji su diplomirali na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu i uspisani su na ovom fakultetu na magistarske studije ili radi odbrane doktorata.

  4. bez obaveze plaćanja naknade za studente koji su diplomirali na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu i upisali master ili specijalističke studije za koje su izmirili obaveze plaćanja školarine do početka predavanja na Kursu, kao i za studente koji su diplomirali na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu i uspisani su na doktorske studije bez obzira na to da li su izmirili obavezu plaćanja školarine, zaposlene na ovom fakultetu i zaposlene u doo Paragraf CO.

 

Svi iznosi se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

 

 

Postoji mogućnost plаćаnjа u  ratama.

 

Plaćanje se vrši na račun Fakulteta: 160 – 322641 – 19  i 105 – 4939 -53

 

Predаvаči su: prof. dr dr h.c. Vlаdimir Vodinelić, sudijа Vrhovnog kаsаcionog sudа LJubicа Milutinović, prof. dr Vesnа Rаkić-Vodinelić, sudijа Apelаcionog sudа u Beogrаdu dr Miodrаg Mаjić, sudijа Apelаcionog sudа u Beogrаdu Aleksаndаr Ivаnović, sudijа Ustаvnog sudа Srbije u penziji Mirjаnа Rаšić, sudijа Ustаvnog sudа Srbije u penziji Ljubomir Popović, prof. dr Slаđаnа Jovаnović, prof. emeritus dr Momčilo Grubаč, prof. dr Bogoljub Milosаvljević, prof. dr Nebojšа Šаrkić, prof. dr Ilijа Bаbić, doc. dr Mаrio Reljаnović, аdvokаt Miloš Milošević, аdvokаt Jelenа Adаmović i drugi istаknuti stručnjаci iz oblаsti prаvа.

 

Predavanja će se održavati u Srednjoj sali Fakulteta, na I spratu.
 

Sledeći seminаr održаće se počev od februаrа 2016. godine.

 

Prijavni list

 
Rok za prijavljivanje je 09. oktobar 2015. godine. 
 
Raspored je podložan manjim izmenama.
 
Za sve detaljnije informacije mozete se obratiti Dragani Kovačević, tehnickoj sekretarici i pomoćnici Rukovodioca Seminara, na broj: 011/2095-501,ili 
e-mail adresu:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   

Datum poslednje izmene petak, 20 novembar 2015 12:22

 

Pravo informacionih tehnologija - rezultati ispita 19. 11. 2015.

 

Link za preuzimanje

Datum poslednje izmene četvrtak, 19 novembar 2015 15:14

 

Strana 1 od 149

 

Nedeljni VREME obajvio je tekst Prof dr Slađane Jovanović na temu Primena alternativnih krivičnih sankcija i mera restorativne pravde u Srbiji

Tekst možete pročitati na http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1323166

 


 

 

pr klinika med pravo

 


Naš student Milan Mijović dobitnik stipendije za lidera u Svemirskom pravu

MMijovic Photo-150x150Milan Mijović, student doktorskih studija Pravnog fakulteta Union, dobitnik je ovogodišnje prestižne ESL (Emerging Space Leader) stipendije, koju svake godine dodeljuje IAF (International Astronautical Federation). Milan će  na Međunarodnom kongresu astronauta (International Astronautical Congress), koji će se ove godine održati u Jerusalimu, Izrael u periodu od 7. do 18. oktobra izložiti i svoj rad sa temom regulisanja imovinsko-pravnih odnosa u svemiru, i izneti svoje teorije vezane za svemirsko pravo pred međunarodnom zajednicom.
Od početka 2013. godine, Milan je predstavnik za Srbiju međunarodne organizacije SGAC (Space Generation Advisory Council), koja se bavi zastupanjem studenata i mladih eksperata iz oblasti svemirskih nauka, prava i biznisa u saradnji sa Ujedinjenim Nacijama, svemirskim agencijama, industrijama i akademijama.  Tokom 2015. godine, Milan je, kao stručni savetnik srpskog tima, učestvovao u pripremi tima Pravnog fakulteta Union za ovogodišnje takmičenje - Manfred Lachs Space Moot Competition, koje je održano u junu na Pravnom fakultetu Union.


 

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner

Member of ENMCR logo

Pretraga sajta

User Login