PočetnaStudentiObaveštenjaOpštaSportsko pravo - lista tema za seminarske radove

Septembarski ispitni rok 2014 - raspored ispita

Stari pp

Bolonja 2008

Datum poslednje izmene četvrtak, 17 jul 2014 21:36

 

Master of Advanced Studies in Children’s Rights (MCR) - Call for applications

Dear Madam, Dear Sir,

We are very pleased to announce the Call for applications for the 2015-2016 cycle of the Master of Advanced Studies in Children’s Rights (MCR),an interdisciplinary part-time postgraduate programme in children's rights. From the 2015-2016 cycle onwards the MCR will be organised by the University of Geneva, in continuation of the MCR Programme which has been organized between 2003 and 2014 by the University Institute Kurt Bösch (IUKB) and the University of Fribourg, Switzerland and will be integrated in the Continuous Education Programmes of the University of Geneva. The MCR 2015-2016 cycle will begin on 2 February 2015 and the deadline for applications is 30 September 2014.

http://www.iukb.ch/mcr

Datum poslednje izmene sreda, 16 jul 2014 13:59

 

Septembarski ispitni rok 2014 - okvirni raspored

Okvirni raspored

Datum poslednje izmene četvrtak, 10 jul 2014 13:18

 

Engleski jezik - rezultati ispita jul 2014

Rezultati ispita

Datum poslednje izmene sreda, 09 jul 2014 14:56

 

Septembarski ispitni rok 2014 - prijava ispita

PRIJAVA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK ŠKOLSKE 2013/2014

održaće se od 9 do 11. Jula 2014. godine

studentska služba

Datum poslednje izmene petak, 04 jul 2014 17:03

 

Pravo informacionih tehnologija - rezultati ispita 18.06.2014.

rezulati ispita

Datum poslednje izmene četvrtak, 03 jul 2014 11:59

 

OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE UGROŽENE POPLAVAMA 02.07.2014.

Pozivaju se studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu, sa prebivalištem na poplavljenim područjima , da se, ukoliko su pretrpeli štete usled poplave, prijave prodekanu za finasije, prof. dr Slađani Jovanović, radi razmatranja mogućnosti oslobođenja dela školarine. Prijave se vrše putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , a najkasnije do 10. jula 2014. godine.

 

Dekan prof. dr Zlatko Stefanović, s.r

Datum poslednje izmene sreda, 02 jul 2014 16:38

 

Engleski jezik - rezultati ispita 23.06.2014

Rezultati ispita

Datum poslednje izmene utorak, 01 jul 2014 16:54

 

Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition

The Monroe E. Price Međunarodno takmičenje iz Medijskog prava je jedno od najprestižnijih moot court takmičenja na svetu koje se održava od 2008. godine. Oraganizovano je od strane Programa za uporedno medijsko pravo Centra za Socio-Pravne studije Pravnog fakulteta Univerziteta Oksford.

Svrha ovog takmičenja je bolje upoznavanje studenata sa medijskim pravom, kao i spoznaje tanke linije koja razdvaja slobodu govora i pravo na privatnost. Učestvovanjem na ovakvom takmičenju studenti stiču neprocenjiva iskustva koja se ogledaju u spoznaji istraživačkog rada, kreativnog razmišljanja, pisanju formalnih podnesaka, besedništu, kao i usavršavanju poslovnog engleskog jezika. Podjednako bitan aspekt ovog takmičenja predstavljaju i stečena poznanstva i kontakti koji otvaraju vrata daljem usavršavanju.

Učestvovanje na takmičenju podrazumeva pripreme pismenih podnesaka, koji zapravo predstavljaju tužbu i odgovor na tužbu, kao i usmeno izlaganje stavova izloženih u podnesku, odgovaranje na pitanja sudija kao i sučeljavanje sa protivničkim timom. Tokom priprema pismenih podnesaka potrebno je da studenti prouče mnoštvo međunarodnih dokumenata koje se tiču slučaja koji je predmet takmičenja, među kojima su jedni od najznačajnijih Univerzalna deklaracija o pravima čoveka i građanina i Evropska konvencija o ljudskim pravima. Osim toga, poseban značaj ima izučavanje presuda na slične teme različitih međunarodnih i nacinalnih sudova. Pripreme za usmeni deo zasnivaju se na brižljivom pisanju govora, koji se zasniva na činjenicama koje su iznešene u podnesku, kao i na pripremama prezentacije istog.

Naš fakultet je prošle godine po prvi put učestvovao na regionalnoj rundi takmičenja iz Medijskog prava koja se održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa timom koji su činili: Nataša Matijević, Andreja Španjević, Anja Živković i Ljubiša Blažić, koje je vodio tim lider Aleksa Radonjićem. Osvojili smo 4. mesto, sa pohvalama za odličnu usmenu prezentaciju gde smo od pojedinih međunarodnih sudija dobili 99 od mogućih 100 poena.

Slučaj koji će biti predmet novog takmičenja iz Medijskog prava biće objavljen u avgustu, dok će regionalne runde biti održane sredinom decembra.

Ovom prilikom, želimo da ohrabrimo i pozovemo sve zainteresovane studente da se prijave za učešće na predstojećem takmičenju. Uz iskustvo prethodnih takmičara kao i stučnu pomoć naših profesora nastojećemo da što bolje pripremimo nov tim i ostvarimo najbolji uspeh.

Više o samom takmičenju možete pročitati na ovom linku: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/

Svi zainteresovani studenti, koji imaju sposobnosti istraživačkog i timskog rada, kao i napredno poznavanje engleskog jezika, mogu da pošalju prijavu na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. '; document.write(''); document.write(addy_text96218); document.write('<\/a>'); //-->\n Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Nadamo se da će učešće na ovom takmičenju prerasti u tradiciju našeg fakulteta.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 30 jun 2014 18:50

 

Strana 1 od 101

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner