Upis 2012

Preliminarnu prijavu za upis u školsku 2012 / 2013 godinu možete uputiti na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Preliminarna lista u 2 krugu

Rezultati prijemnog ispita

 

Prijava

Informacije o upisu 2012 2013

FAKULTET VRŠI UPIS:

-do 200 studenata na prvu godinu studija;

-na ostale godine studija;

Osnovne akademske studije traju četiri godine, a master akademske studije traju jednu godinu, u skladu sa Bolonjskom deklaracijom.

Pravo upisa na prvu godinu studija imaju kandidati sa završenom srednjom školom u trajanju od četiri godine.

Redosled kandidata za upis na prvu godinu studija utvrđuje se na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata testa provere sposobnosti i sklonosti pravu.

 1. JUNSKI UPISNI ROK

  -prijavljivanje na konkurs vršiće se od 18. do 29. juna 2012. godine;

  -polaganje testa provere sposobnosti i sklonosti pravu obaviće se u periodu od 4. do 5. jula 2012.   godine;

  -redosled kandidata biće objavljen do 6. jula 2012. godine;

  -upis primljenih studenata vršiće se u periodu od 9. do 20. jula 2012. godine.

 2. SEPTEMBARSKI UPISNI ROK

  -prijavljivanje na konkurs vršiće se od 3. do 11. septembra 2012. godine;  

  -polaganje testa provere sposobnosti i sklonosti pravu obaviće se 13. septembra 2012. godine;

  -redosled kandidata biće objavljen do 14. septembra 2012. godine;

  -upis primljenih studenata vršiće se u periodu od 17. do 28. septembra 2012. godine.

 

U oba upisna roka kandidati imaju pravo žalbe na objavljen redosled - listu u roku od 24 sata od objavljivanja rang liste kandidata.

Školarina za jednu godinu osnovnih i master studija iznosi 2000 evra u dinarskoj protivvrednosti, uz mogućnost plaćanja u ratama do maja naredne godine. Plaćanjem školarine u celokupnom iznosu prilikom upisa, stiče se pravo na popust od 10%.

U cenu školarine osnovnih studija uračunati su i udžbenici, a polaganje ispita se ne naplaćuje, bez obzira na broj polaganja.

 

Nastavnici su:  prof. dr  Vesna Rakić - Vodinelić, prof. dr dr h.c. Vladimir Vodinelić, prof. dr  emeritus Momčilo Grubač, prof. dr Zoran Ivošević, prof. dr Bogoljub Milosavljević, prof. dr Aleksandra Čavoški, doc. dr Saša Gajin, prof. dr Dušan Kitić, prof. dr Nebojša Šarkić, prof. dr Zlatko Stefanović i drugi eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Sve informacije možete dobiti putem telefona i internet adrese Fakulteta.

 

Datum poslednje izmene četvrtak, 13 septembar 2012 13:01

 

 

Nedeljni VREME obajvio je tekst Prof dr Slađane Jovanović na temu Primena alternativnih krivičnih sankcija i mera restorativne pravde u Srbiji

Tekst možete pročitati na http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1323166

 


 

 

pr klinika med pravo

 


Naš student Milan Mijović dobitnik stipendije za lidera u Svemirskom pravu

MMijovic Photo-150x150Milan Mijović, student doktorskih studija Pravnog fakulteta Union, dobitnik je ovogodišnje prestižne ESL (Emerging Space Leader) stipendije, koju svake godine dodeljuje IAF (International Astronautical Federation). Milan će  na Međunarodnom kongresu astronauta (International Astronautical Congress), koji će se ove godine održati u Jerusalimu, Izrael u periodu od 7. do 18. oktobra izložiti i svoj rad sa temom regulisanja imovinsko-pravnih odnosa u svemiru, i izneti svoje teorije vezane za svemirsko pravo pred međunarodnom zajednicom.
Od početka 2013. godine, Milan je predstavnik za Srbiju međunarodne organizacije SGAC (Space Generation Advisory Council), koja se bavi zastupanjem studenata i mladih eksperata iz oblasti svemirskih nauka, prava i biznisa u saradnji sa Ujedinjenim Nacijama, svemirskim agencijama, industrijama i akademijama.  Tokom 2015. godine, Milan je, kao stručni savetnik srpskog tima, učestvovao u pripremi tima Pravnog fakulteta Union za ovogodišnje takmičenje - Manfred Lachs Space Moot Competition, koje je održano u junu na Pravnom fakultetu Union.


 

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner

Member of ENMCR logo