Upis 2012

Preliminarnu prijavu za upis u školsku 2012 / 2013 godinu možete uputiti na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Preliminarna lista u 2 krugu

Rezultati prijemnog ispita

 

Prijava

Informacije o upisu 2012 2013

FAKULTET VRŠI UPIS:

-do 200 studenata na prvu godinu studija;

-na ostale godine studija;

Osnovne akademske studije traju četiri godine, a master akademske studije traju jednu godinu, u skladu sa Bolonjskom deklaracijom.

Pravo upisa na prvu godinu studija imaju kandidati sa završenom srednjom školom u trajanju od četiri godine.

Redosled kandidata za upis na prvu godinu studija utvrđuje se na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata testa provere sposobnosti i sklonosti pravu.

 1. JUNSKI UPISNI ROK

  -prijavljivanje na konkurs vršiće se od 18. do 29. juna 2012. godine;

  -polaganje testa provere sposobnosti i sklonosti pravu obaviće se u periodu od 4. do 5. jula 2012.   godine;

  -redosled kandidata biće objavljen do 6. jula 2012. godine;

  -upis primljenih studenata vršiće se u periodu od 9. do 20. jula 2012. godine.

 2. SEPTEMBARSKI UPISNI ROK

  -prijavljivanje na konkurs vršiće se od 3. do 11. septembra 2012. godine;  

  -polaganje testa provere sposobnosti i sklonosti pravu obaviće se 13. septembra 2012. godine;

  -redosled kandidata biće objavljen do 14. septembra 2012. godine;

  -upis primljenih studenata vršiće se u periodu od 17. do 28. septembra 2012. godine.

 

U oba upisna roka kandidati imaju pravo žalbe na objavljen redosled - listu u roku od 24 sata od objavljivanja rang liste kandidata.

Školarina za jednu godinu osnovnih i master studija iznosi 2000 evra u dinarskoj protivvrednosti, uz mogućnost plaćanja u ratama do maja naredne godine. Plaćanjem školarine u celokupnom iznosu prilikom upisa, stiče se pravo na popust od 10%.

U cenu školarine osnovnih studija uračunati su i udžbenici, a polaganje ispita se ne naplaćuje, bez obzira na broj polaganja.

 

Nastavnici su:  prof. dr  Vesna Rakić - Vodinelić, prof. dr dr h.c. Vladimir Vodinelić, prof. dr  emeritus Momčilo Grubač, prof. dr Zoran Ivošević, prof. dr Bogoljub Milosavljević, prof. dr Aleksandra Čavoški, doc. dr Saša Gajin, prof. dr Dušan Kitić, prof. dr Nebojša Šarkić, prof. dr Zlatko Stefanović i drugi eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Sve informacije možete dobiti putem telefona i internet adrese Fakulteta.

 

Datum poslednje izmene četvrtak, 13 septembar 2012 13:01

 
Poseta studenata Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli

 

 zabela1

 

zabela2

 


 

Pravni fakultet Univerziteta Union je domacin evropske runde takmicenja iz Svemirskog prava koje se odrzava od 01.do 05. juna 2015. godine

ECSL European Centre for Space Law

Pravni fakultet Univerziteta UNION ove godine ce od 01. do 05. juna biti domacin jednog od najuglednijih me?unarodnih moot court takmicenja. Rec je o takmicenju studenata u simulaciji suđenja iz oblasti svemirskog prava.Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition je jedno od najprestiznijih svetskih moot court takmicenja koje se vec 22 godine odrzava na cetiri kontinenta sveta (Evropa, Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vise informacija o samom takmicenju mozete dobiti na Link

Ekipa studenata naseg fakulteta je po prvi put ucestvovala na ovom renomiranom takmicenju 2014. godine i, uprkos cinjenici da su se takmicili sa daleko iskusnijim kolegama iz Evrope, nasi studenti su se iz Vroclava (Poljska) vratili sa sjajnim rezultatima.

Zbog njihovog velikog interesovanja za ovu oblast prava i velike posvecenosti takmicenju, Evropski centar za svemirsko pravo odlucio je da domacin ovogodisnje evropske runde takmicenja po prvi put bude Srbija i to Pravni fakultet Univerziteta UNION iz Beograda.

Ocekuje se dolazak 18 timova iz cele Evrope kao i me?unarodnih sudija, strucnjaka iz oblasti svemirskog prava koji ce tih pet dana biti gosti naseg grada i ovog fakulteta. Finalne i polufinalne runde ce se odrzati u svecanoj sali Skupstine Republike Srbije. Pobednici evropske runde bice ucesnici svetskog finala koje se u oktobru odrzava u Jerusalimu, Izrael.

Paragraf baner

Baner E glasnik

is-banner1

SPSK baner

NKEU-LOGO-2014 baner